Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
Beach Resorts Immobilien
Recreatiewoning financieren

Jouw vakantiehuis financieren

 
 • Diverse financieringsmogelijkheden
 • Profiteer van een gegarandeerd nettorendement
 • Waardevast investeren

De financiering van jouw recreatiewoning

Ben je op zoek naar mogelijkheden om een recreatiewoning te financieren? Je bent niet de enige. Een vakantiewoning is een kostbare investering die vaak niet volledig gedekt kan worden met eigen vermogen. Daarnaast hanteren banken en financiële instellingen specifieke voorwaarden voor de financiering van een recreatiewoning. Bij Beach Resorts Vastgoed begrijpen wij dat jij jouw droom wilt verwezenlijken. Daarom hebben wij verschillende financieringsmogelijkheden voor jouw recreatiewoning samengesteld. Vind je het prettig om een keer te sparren over de mogelijkheden? Maak dan gerust vrijblijvend een afspraak met onze verkoopadviseur.

Wist je dat? Je bij Beach Resorts Vastgoed kunt investeren in een vakantiewoning vanaf €202.500,- exclusief btw. Kies voor een luxe appartement of een moderne villa aan het water. Onze resorts zijn gelegen in Makkum (Friesland) en Ursem (Noord-Holland). 

 

Financieringsmogelijkheden recreatiewoning:

Investeren bij Beach Resorts Vastgoed

Kies je liever voor een vakantiewoning aan het IJsselmeer bij Beach Resorts Makkum of aan de Ursemmerplas bij Beach Resorts Noorderduyn? Als je besluit om een vakantiewoning te kopen bij Beach Resorts Vastgoed dan kun je kiezen voor eigen gebruik, verhuur of een combinatie van beide. Wanneer je kiest voor volledige verhuur dan profiteer je van een meerjarig gegarandeerd rendement. Onze betrouwbare verhuurorganisatie, met ruim 25 jaar ervaring, verzorgd de verhuur, het beheer en het onderhoud van jouw vakantiewoning. 

 
 

Een hypotheek op je vakantiehuis

Een van de meest gebruikelijke manieren om een recreatiewoning te financieren is door middel van een hypotheek. Echter kent een hypotheek voor een vakantiehuis andere voorwaarden dan bij een reguliere woning. Niet alle geldverstrekkers bieden om die reden hypotheekmogelijkheden en het is daarom verstandig om hier goed onderzoek naar te doen. Sommige geldverstrekkers staan open voor financiering van een recreatiewoning, maar dekken meestal slechts 60% tot 70% van de waarde waardoor in principe eigen vermogen vereist is. Dit kan ook opgelost worden door de overwaarde van je huidige woning te benutten. 

Inzetten van overwaarde eerste woning

Een andere financieringsmogelijkheid voor een vakantiehuis is het benutten van de overwaarde op je primaire woning. Hierbij verhoog je je bestaande hypotheek met het bedrag dat je aan overwaarde hebt. Dit kapitaal kun je vervolgens inzetten voor de aanschaf van je recreatiewoning. De mogelijkheden hiervoor moeten worden beoordeeld door de hypotheekverstrekker. 

Het inzetten van eigen vermogen

Zoals reeds benoemd vereisen geldverstrekkers in veel gevallen dat kopers een percentage van de aankoopprijs met eigen vermogen financieren. Wanneer je over voldoende eigen vermogen beschikt, is het goed om dit ook mee te nemen in je overweging. Door (een deel) van de aankoopprijs zelf te financieren, kunnen de benodigde leningbedragen aanzienlijk verminderen, waar je mogelijk gunstigere voorwaarden kunt krijgen. 

Beach Resorts Vastgoed:

 
  Luxe appartementen en sfeervolle villa's
  Resorts met directe ligging aan het water
  Gegarandeerd nettorendement
  Eigen professionele verhuurorganisatie
  Duurzame vakantiewoningen

Afsluiten van een persoonlijke lening

Een andere manier om jouw vakantiewoning te financieren is om een persoonlijke lening af te sluiten. Deze vorm van lenen heeft vaak kortere looptijden en vaste maandelijkse aflossingen. Wanneer je geen hypothecaire lening wilt afsluiten is dit dus ook een mogelijkheid om rekening mee te houden. Een persoonlijke lening biedt flexibiliteit en eenvoud in het leenproces. Ook hoef je geen onderpand beschikbaar te stellen. 

Een lening vanuit je besloten vennootschap (bv)

Wanneer je beschikt over een eigen vennootschap dan is het ook mogelijk om je vakantiewoning te financieren door geld te lenen van je bv. Hierbij leen je als privépersoon geld uit je eigen bv om zodoende de recreatiewoning (voor een deel) te kunnen betalen. Het op deze manier financieren van jouw vakantiewoning kan diverse (fiscale) voordelen met zich meebrengen. Neem contact op voor meer informatie. 

Hoe ga ik mijn vakantiewoning financieren?

Het is van belang om bij het overwegen van de financiering voor je vakantiehuis advies in te winnen van een financieel adviseur en de verschillende opties te vergelijken. Ieder type financiering heeft namelijk voor- en nadelen. Daarbij komt ook kijken dat het afhankelijk is van jouw financiële situatie en persoonlijke voorkeuren. Onze verkoopadviseur voorziet je graag vrijblijvend van advies. Met de juiste financiering kun jij binnenkort genieten van jouw eigen vakantiewoning bij Beach Resort Vastgoed!

 
 

Of neem contact met ons op

Meer weten over investeren bij Beach Resorts Vastgoed?